ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ


ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ
4-5 ΜΑΙΟΥ 2019

1Η ΗΜΕΡΑ:Συγκέντρωση στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στις 07:00 και αναχώρηση για Νυμφαίο. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Χαλκηδόνα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, περνώντας έξω από Έδεσσα και Αμύνταιο νωρίς το μεσημέρι φτάνουμε στο Νυμφαίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Αρκτούρο, την περιοχή με τις προστατευόμενες αρκούδες.  Ο Αρκτούρος είναι μια Ελληνική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Αρκτούρος υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.
Ελεύθερος χρόνος για καφέ στο παραδοσιακό χωριό και το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωϊνό και αναχώρηση για τις Αγραπιδιές. Το κέντρο δημιουργήθηκε εκεί για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται όλοι οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν. Μπορεί να μην τους δείτε εύκολα, αλλά εκείνοι θα σας έχουν μυριστεί από μακριά!
Ακολουθεί αναχώρηση για τοΑμύνταιο για καφέ.Το Αμύνταιο είναι κωμόπολη του νομού Φλώρινας, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας. Είναι έδρα του ομώνυμου δήμου Αμυνταίου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 διαθέτει πληθυσμό 3.671 κατοίκων. Σημαντικότερα μνημεία ο προϊστορικός οικισμός Αγίου Παντελεήμονα, η ελληνιστική πόλη των Πετρών, τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή Άγρα  όπου θα γευματίσουμε σε ταβέρνα. Μετά το φαγητό αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στους καταρράκτες. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ φτάνουμε στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 50€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

Μεταφορά – περιηγήσεις με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.
Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΜΑΝΗΣ 3*** και στους  ξενώνες της περιοχής.
Πρωινό.